Van Gogh Museum Amsterdam

Sinds 1997 draagt Rooymans Neckwear bij aan de accessoires die te koop zijn in de Museumshop van dit wereldberoemde museum.

Een van de vele projecten is de stropdas van haute couture zijde met een ingeweven detail van Van Gogh’s ‘Kreupelhout’ uit 1889, met bijpassende manchetknopen. Op deze stropdas zijn de karakteristieke penseelstreken vertaald naar een ingeweven dessin. De set is verpak tin een luxe geschenkdoos.

In 1886 nam Vincent les in het atelier van Fernand Cormon in Parijs. Daar werd geschilderd naar levend model en gipsmodellen. Vincent kocht een aantal gipsmodellen. Hij schilderde dit werk naar het gipsmodel. Op basis van dit werk: ‘Gipsbeeldje van een paard’, is een stropdas en een sjaal ontworpen. 

De zuiver zijden stropdas is voorzien van de gipsen paardjes uit het werk in repeterend dessin. De zijden satijnen sjaal is bedrukt met het werk in zijn geheel door middel van zeefdruk.

Ook heeft Rooymans een zeer exclusieve luxe sjaal op basis van het werk ‘Boomwortels’ (1890) ontworpen. Deze zijden sjaal is bedrukt door middel van zeefdruk. Er zijn maarliefst 17 screens gebruikt om het gewenste resultaat te verkrijgen… en met succes! Het resultaat is net als zijn schilderij, oogverblindend!

De exclusieve sjaals en stropdassen zijn verkrijgbaar in de museumshop van het van Gogh Museum alsook op de online shop

Vraag offerte aan

(mogelijk vanaf 30 stuks)

Bel gerust naar
+31 (0)495 - 59 17 52

Patriek Rooymans
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Patriek >
Nathalie Humbert
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Nathalie >