The M.C. Escher Company

M.C. Escher is de Nederlandse grafisch kunstenaar die wereldberoemd is geworden door zijn interesse in het ongewone, wat hij tot leven bracht in zijn tekeningen. Heel zijn leven was Escher gefascineerd door repetitie, als een soort continuïteit in de eeuwigheid. Met een immens enthousiasme ontdekte hij de regelmatig vlakvulling in zijn zogeheten symmetrieprenten. Met regelmatige vlakvulling bedoelt men een prent die volledig gevuld is met gelijkvormige figuurtjes die elkaar nergens overlappen. Escher inspireerde zich hiervoor op de Moorse kunstwerken.

In de Moorse kunstwerken waren de figuurtjes abstract, maar bij Escher stellen ze herkenbare dingen voor (meestal diertjes zoals reptielen, vissen en vogels). Vooral deze kunstwerken zie je terug in de dessins van de stropdassen, strikken & chokers van de door Rooymans Neckwear ontworpen en geproduceerde collectie. Deze collectie wordt al sinds 1996 jaarlijks door Rooymans uitgebracht in opdracht van de M.C. Escher Company.

Een groot deel van de M.C. Escher stropdassen en strikken zijn zowel verkrijgbaar op onze online webshop en op de officiële webshop van M.C. Escher 


 

Vraag offerte aan

(mogelijk vanaf 30 stuks)

Bel gerust naar
+31 (0)495 - 59 17 52

Patriek Rooymans
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Patriek >
Nathalie Humbert
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Nathalie >