Luc Tuymans

Als nieuwjaarsgeschenk voor de klanten van de Belgische kunstenaar Luc Tuymans, heeft Rooymans 3 van zijn kunstwerken uit het werk ‘The Rumour’ digitaal op een 100% wollen pashmina geprint. Door deze printtechniek krijg je een zeer realistische weergave van het schilderij. Het resultaat mag er zijn, zeker verpakt in een witte luxe giftbox.

Een kleine uitleg van de kunstenaar zelf, over de duivenogen die op de sjaal zijn geprint:
‘Ik schilderde de ogen van de duiven op basis van een illustratie die ik vond in een boek over duivensport, een druk beoefende discipline in België. Duivenmelkers kunnen aan de manier waarop de ogen van de duiven in hun kassen zitten, de kwaliteit van de duiven herkennen. Daarom vind je in de boeken over duivensport naast de afbeelding van de duif een uitvergroting van haar ogen. Het is meteen duidelijk dat dit geen mensenogen zijn.
De kleurschakering van de ogen is spectaculair. Het donkerste oog is het eerste dat de kijker ziet. Dit werk wordt onderaan geflankeerd door een groot oranjekleurig oog en bovenaan door een donkerder en kleiner oog. De uniformiteit van het geheel wordt op die manier geweld aangedaan. Het lijkt alsof je geobserveerd wordt, op een uitvergrote, indringende manier.’

Vraag offerte aan

(mogelijk vanaf 30 stuks)

Bel gerust naar
+31 (0)495 - 59 17 52

Patriek Rooymans
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Patriek >
Nathalie Humbert
+31 (0)495 - 59 17 52
E-mail Nathalie >